Part III Listening Comprehension Section B Directions: In this section, you will hear 3 short passages. At the end of each passage, you will hear some questions. Both the passage and the questions will be spoken only once. After you hear a question, you must choose the best answer from the four choices marked A), B), C) and D). Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 2 with a single line through the centre. 答案 Passage one Q26: B. They had known each other since childhood Q27: B. At Joe’s house Q28: A. Social divisions will break down if people get to know each other. Passage two Q29: A. In his building’s parking lot Q30: A. It had been stolen by someone Q31: B. In the city garage Passage three Q32: D. The mysteriousness of creativity Q33: A. It is the source of all artistic work Q34: D. Creative imagination Q35: A. It is part of everyday life 復(fù)合式聽(tīng)寫 【答案】 36. calculators 37. handle 38. items 39. Responding 40. emergencies 41. rarely 42. occur 43. murders 44. there have been hundreds of thefts and cases of deliberate damaging of public property 45. Things get stolen when it is easy to steal them because they are left lying around unwatched 46. A better way to solve this problem might be for all of us to be more careful with our things 【解析】 這篇文章談?wù)摰氖?a href='http://m.say1888.cn/html/189/' target='_blank'>校園盜竊。從校園相關(guān)話題的角度而言,復(fù)合式聽(tīng)寫的內(nèi)容非常貼近生活,是考生所熟悉的。具體聽(tīng)寫內(nèi)容,單詞仍然以一句話的主干內(nèi)容為主,即名詞和動(dòng)詞;而句子聽(tīng)寫的長(zhǎng)度和停頓間隔仍與往年一致,即18詞左右,且每句間隔1-2句。所以,復(fù)合式聽(tīng)寫難度與往年持平。但是考生們應(yīng)考和平時(shí)聽(tīng)寫時(shí),都需要特別注意細(xì)節(jié),如名詞復(fù)數(shù)的變化,emergency的復(fù)數(shù)emergencies; 難詞的拼寫calculator(計(jì)算器)、theft(盜竊)。 47. E. domestic 48. C. communities 49. O. survive 50. H. gather 51. M. serves 52. N. surroundings 53. J. recession 54. K. reported 55. I. households 56. F. financially 【解析】 這篇文章選自Time雜志,講述的是美國(guó)采取了一系列的食品援助行動(dòng)為低收入者提供食物,經(jīng)濟(jì)蕭條讓越來(lái)越多的人陷入溫飽危機(jī),其中甚至包括有工作的人。 文章思路比較清晰,理解起來(lái)并不難。選項(xiàng)中也沒(méi)有易混淆的干擾項(xiàng),考生只要把握文章的主線,注意通過(guò)詞性排除選項(xiàng),很容易得出答案。 57. In the initial stage, the current economic crisis is likely to _______. A. tear many troubled families apart B. bring about a drop in the divorce rate C. cause a lot of conflicts in the family D. contribute to enduring family ties 58. In the Great Depression many unhappy couples chose to stick together because _______ A. starting a new family would be hard B. they wanted to better protect their kids C. living separately would be too costly D. they expected things would turn better 59. In addition to job losses, what stands in the way of unhappy couples getting a divorce? A. A sense of insecurity. B. Mounting family debts. C. Difficulty in getting a loan. D. Falling housing prices. 60. What will the current economic crisis eventually do to married couples? A. It will force them to pull their efforts together. B. It will undermine their mutual understanding. C. It will irreparably damage their relationship. D. It will help strengthen their emotional bonds. 61. What can be inferred from the last paragraph? A. A stable family is the best protection against poverty. B. Money is the foundation of many a happy marriage. C. Few couples can stand the test of economic hardships. D. The economic recovery will see a higher divorce rate. 【點(diǎn)評(píng)】:這篇文章來(lái)源于2009年5月的《紐約時(shí)報(bào)》(原文地址:http://www.nytimes.com/2009/05/29/opinion/29cherlin.html ),題目為Married With Bankruptcy。這里有刪減。文章分析了經(jīng)濟(jì)危機(jī)給夫婦帶來(lái)的影響,指出經(jīng)濟(jì)危機(jī)不會(huì)提高離婚率并分析了幾個(gè)原因,如夫婦無(wú)法承擔(dān)離婚的成本,房?jī)r(jià)下降等等。文章最后三段指出雖然不會(huì)離婚,但夫妻的這種關(guān)系也不會(huì)維持太久,經(jīng)濟(jì)危機(jī)的考驗(yàn)要到經(jīng)濟(jì)復(fù)蘇時(shí)期才能顯現(xiàn)出來(lái)。 答案: 57. B. bring about a drop in the divorce rate 58. C. living separately would be too costly 59. D. Falling housing prices. 60. C. It will irreparably damage their relationship. 61. D. The economic recovery will see a higher divorce rate. 62. D) It profits by selling its user’s personal data. 63. C) They don’t know their personal data enriches Facebook. 64. C) To render better service to its users. 65. B) Formulating regulations for social-networking sites. 66. C) He doesn’t want his personal data abused. 點(diǎn)評(píng): 文章的主題圍繞當(dāng)下很受歡迎的社交網(wǎng)站Facebook,揭露其將用戶資料出售給廣告商。而大多數(shù)用戶并未意識(shí)到這一點(diǎn),因?yàn)樗麄儾](méi)有意識(shí)到個(gè)人資料的重要性。作者的態(tài)度和立場(chǎng)非常鮮明,并表示考慮注銷自己的賬戶。 67. C avoid 68. B however 69. D failing 70. C stages 71. A on 72. A predicts 73. A through 74. B and 75. B sensitive 76. D experience 77. B as well as 78. C emotions 79. D to 80. A inevitable 81. D receive 82. A with 83. D quality 84. B positive 85. A memories 86. B increased 87. Those flowers looked as if they hadn't been watered for a long time(好長(zhǎng)時(shí)間沒(méi)有澆水了). 【點(diǎn)評(píng)】they即flowers做主語(yǔ),用被動(dòng)語(yǔ)態(tài)。一段時(shí)間應(yīng)用完成時(shí),looked過(guò)去式相比,后面應(yīng)該過(guò)去完成時(shí)。 88. Fred bought a car last week. It is £1,000 cheaper than mine(比我的車便宜一千英鎊). 【點(diǎn)評(píng)】簡(jiǎn)單的比較級(jí),cheaper than。不需要重復(fù)car,直接用mine代替my car. 89. This TV program is quite boring. We might as well listen to the music (不妨聽(tīng)聽(tīng)音樂(lè)). 【點(diǎn)評(píng)】might as well“不妨”,原句中有might。listen to the music,聽(tīng)音樂(lè)。 90. He left his office in a hurry, with lights on and doors open(燈亮著,門開(kāi)著). 【點(diǎn)評(píng)】with短語(yǔ)做伴隨狀語(yǔ),邏輯主語(yǔ)和表語(yǔ)之間的系動(dòng)詞省略。 91.The famous novel is said to have been translated into multiple languages(已經(jīng)被譯成多種語(yǔ)言). 【點(diǎn)評(píng)】be said to后面跟動(dòng)詞原型,“已經(jīng)被譯”,用完成時(shí)被動(dòng)語(yǔ)態(tài)have been translated,介詞用into。 |
[發(fā)布者:yezi] | ||
相關(guān)閱讀:
·2012年6月英語(yǔ)四級(jí)真題答案完整版(滬江版)
·英語(yǔ)四六級(jí)考試今日舉行 全國(guó)924萬(wàn)人報(bào)考
·2012年6月英語(yǔ)四級(jí)六級(jí)完形填空臨考對(duì)策
·2012年6月英語(yǔ)四級(jí)六級(jí)防作弊新招:一省多卷
·用考研材料備考四六級(jí) 復(fù)習(xí)模式更加簡(jiǎn)單
|